Jak potres na Filipinima, dvoje mrtvih i deseci ozlijeđenih

U potresu magnitude 6,6 u središnjem području filipinskoga južnog otoka Mindanaoa u utorak poginule su najmanje dvije osobe a deseci su ozlijeđeni, rekle su vlasti.

Stanovnici su se uznemirili kad je počelo podrhtavanje zgrada te je nestalo struje. Potres je područje pogodio oko 9 sati ujutro po lokalnom vremenu. U zgradama su nastale pukotine, a pod ruševinama smrtno su stradali 66-godišnji muškarac i 15-godišnji učenik, priopćile su službe za spašavanje i policija.

“Potres je bio jak”, rekla je prodavačica Abi Agduma, za radijsku postaju  DZMM. Ispričala je: “Istrčali smo van. Gledala sam trgovinu i našu kuću – izgledalo je kao da plešu”, kazala je.

“Koljena mi se još uvijek tresu”, dodala je.

Strujni kablovi ljuljali su se u Davau, rodnome gradu predsjednika Rodriga Dutertea, gdje su ljudi pohrlili van, na otvoreno, a neki građani onesvijestili su se od straha.

“Službe su na terenu, a stručnjaci za procjenu rizika katastrofe provjeravaju ceste i mostove”, rekla je Sara Duterte, gradonačelnica Davao Cityja, kojeg je također pogodio potres za kanal vijesti ANC.

Ona je kći filipinskoga predsjednika Rodriga Dutertea, koji je i sam dugo godina bio gradonačelnik.

Potresi su česti na Filipinama. U potresu magnitude 6,3 16. listopada poginulo je sedam, a ozlijeđeno više od 200 ljudi, prema podacima filipinske agencije za katastrofe.

Komentiraj