Jadranka Kosor: “Vučić i Čović, dva najveća prijatelja Milorada Dodika, šute”

Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor poručila je u utorak, gostujući na N1, da se posljednjih godina nije dogodilo ništa u poboljšanju odnosa između BiH i Hrvatske.

“Neke mostove smo namjerno ili slučajno porušili. Nema dijaloga, nema inicijativa, nema napretka. Nitko bolje ne razumije prilike u BiH nego mi u Hrvatskoj iz tisuću razloga”, rekla je

Milorad Dodik je nakon posjete turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana predložio pregovore o BiH uz pomoć predsjednika Turske, Srbije i Hrvatske. Jadranka Kosor kaže da je to – besmislica.

“Mislim da je to neka vrsta spina i pokušaja da se skrene pozornost sa činjenice da u BiH na snazi zabrana negiranja genocida, da je Milorad Dodik političar koji i dalje negira genocid i da, ako institucije države budu funkcionirale, bi ga mogao zahvatiti i val optužbi upravo zbog toga što negira propise svoje države na čijem je čelu”, rekla je bivša hrvatska premijerka.

Dodala je da se relativno uspješan pokazuje spin da se skrene pozornost i da svi pričaju o nečemu drugom. “Zanimljivo, Dodikov najveći prijatelj Aleksandar Vučić ne reagira. Radi se o nekoj vrsti, sasvim sigurno, dogovora. Vučić nije rekao ni riječi. Hrvatski predsjednik je rekao da je to dobronamjerna inicijativa, ja bih rekla da je to sve samo ne dobronamjerno”, poručila je.

Na pitanje gdje je Dragan Čović, čelnik HDZ-a BiH, koji se nije izjasnio o ovom prijedlogu, Jadranka Kosor kaže: “Dva najveća prijatelja Milorada Dodika, Vučić i Čović, šute što znači upravo da je to potvrda da se radi o nekoj vrsti spina, da se skrene pozornost sa većih problema koje ima Milorad Dodik za kojeg, sasvim sigurno nakon dolaska novog visokog povjerenika, da će se otvarati prostori da se upravo tog političara detektira kao političara koji definitivno nije zaintereisan za evropsku budućnost BiH”.

Dodala je da su se možda svi oni ‘umorili od onog velikog rođendanskog slavlja pa sada nemaju dovljno snage da se brinu o interesima građana i države’.

 

Komentiraj