Jadranka Kosor: “Vodstvo HDZ-a zbog Škore ima razloga za zabrinutost. Škoro namjerava odvlačiti glasove desnice”

U izbornoj emisiji N1 Televizije prve izlazne ankete komentirala je Jadranka Kosor.

“Zanimljivo je da Plenković danas prvi put otkako ja pamtim, a otkako je predsjednik Vlade, da nije obavijestio medije o izlasku na biralište. Samo je objavio na društvenima mrežama, sjećamo se da je odlazio s djecom na biralište i davao izjave, ovaj puta ne. Hoće li Škoro išta reći HDZ-u, pretpostavljam da da, jer kome bi glasači HDZ-a dali glas u ovom krugu.

Čuli smo i Jandrokovića koji je rekao da birači imaju i treću opciju, on je kao čelnik upućivao na to da se listić učini nevažećim, ako je to ta treća opcija, što mislim da je loše”, rekla je Kosor.

Komentirala je konkretno Miroslava Škoru:

“Koliko poznajem Škoru, a dobro sam ga upoznala u predsjedničkim izborima 2005. gdje je pjevao za mene, poznajem ga kao pametnog i duhovitog gospodina, ali sve je prije mjesec dana upućivalo na to da je Tomašević favorit i naizgled se čini da nije ništa učinio.

No, uspio je izgurati HDZ-ovog kandidata i sada se želi pozicionirati kao prava i snažnija alternativa HDZ-u. On se pozicionira na tom desnom spektru i kani ubuduće, na sljedećim izborima, odvlačiti glasove desnice HDZ-u tako da mislim da vodstvo HDZ-a ima razloga za zabrinutost, a vidjeli smo i kako je Plenković zaista lijepo opleo po Škori i Domovinskom pokretu”.

Komentirala je i je li Škori naštetila “huškačka retorika”, za koju optužuju njegov stožer:

“Mislim da njemu i njegovom pokretu to nije puno štetilo, više mu je štetilo kada nije znao kojom brigadom je zapovijedao Blago Zadro”, rekla je Kosor.

Komentiraj