Bivša premijerka Jadranka Kosor u ponedjeljak je u programu N1 televizije komentirala odluku Vlade da za povjerenika za Agrokor predloži Antu Ramljaka. Kosor je upozorila da, unatoč njegovom iskustvu, Ramljak nije neovisni stručnjak.

“Činjenica je da on mora donositi hitne odluke i u najboljem interesu RH. Radi se o privatnoj kompaniji. On je osoba koja je sudjelovala u nekoliko Vlada, pa i SDP-ovih, ali iz reda trećeg ešalona, a i u pisanju ovoga zakona te amandmana oko banaka, a mislila sam da će biti potpuno neovisan”, rekla je Kosor.

Ramljaku je zaželjela puno uspjeha, ali i sitaknula kako će mu biti vrlo teško.

Ministar financija Zdravko Marić nije se izuzeo pri glasovanju. “To je suprotno njegovim najavama, ali to samo pokazuje da je vrlo teško da on ne sudjeluje u takvim odlukama jer je jedan od ključnih ljudi u Vladi i vjerojatno su i u Vladi odustali od tog malog igrokaza i to je suočavanje s realnošću, ali će otvoriti i novi prostor za njegovo prozivanje”, smatra bivša premijerka.

Mostovi ministri, Vlaho Orepić i Ante Šprlje, na sjednici su upozorili da Vlada treba paziti i na odgovornost onih koji su doveli do ove situacije, a premijer je poručio da to nije pitanje Vlade. “Ali to jest pitanje Vlade, a Most je ostavio aposlutno jasnu distancu i fokusiraju se na progon ogovornih i držat će liniju na tragu prijave Bože Petrova”, zaključila je Kosor.

Komentiraj