Patrik Macek/PIXSELL

JADRANKA KOSOR “Suradnja izmeđ Mosta i Domoljubne koalicije više nije moguća”

Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor jutros je u studiju N1 televizije kazala kako suradnja između Mosta i Domoljubne koalicije više nije moguća.

“Podsjećam vas na pritiske na ministra unutarnjih poslova, neslaganje na sjednici Vlade između ministrica Mosta i HDZ-a gdje se prijedlozi koje Vlada na kraju prihvati proglašavaju populističkima…”, rekla je Kosor.

Naglasila je kako je Vlada sastavljena samo zbog Mosta. “Most je htio nestranačkog premijera. Most ima ključeve. Ako odluči zaključati Vladu stvari su donekle jasne”, dodala je.

Kosor kaže da je dug put od glasanja Vlade do glasanja u aboru, što znači da će se raditi na tome da se jedan dio članova Mosta predomisli. “To je sve moguće jer smo nažalost vidjeli nekoliko puta njihovo prekobicavanje, kolut naprijed-natrag. To je moguće, ali bi to bila apsolutna politčka smrt za one koji bi se predomislili”, kaže Kosor dodajući da se čini da Božo Petrov zna što govori i da je odlučan.

“Ja pretpostavljam da će sada vladajući nastojati da to glasanje u Saboru bude što kasnije. Vladajući ne rade ništa i bave se sami sobom”, rekla je bivša premijerka. Vjeruje da je jedan od problema taj što premijer Tihomir Orešković nije politička osoba.

“Bit će zanimljivo kako će Orešković glasati. Budući da je za slučaj INA-MOL rekao da on misli da Karamarko nije učinio zlo pa će valjda u skladu s tim i glasati. Orešković sada ima puno toga u svojim rukama”, zaključila je Kosor.

Komentiraj