JADRANKA KOSOR “Ne znam ima li Plenković Plan B, ali Plan C će vrlo vjerojatno biti izbori”

Saša Zinaja

Bivša premijerka Jadranka Kosor sinoć je za N1 komentirala ostavku Ivana Vrdoljaka i odbijanje HNS-a da uđe u Vladu s HDZ-om. Vrdoljak je nakon sinoćnjeg sastanka Predsjedništva stranke rekao da podnosi ostavku jer ne želi naštetiti stranci koja mu je na prvom mjestu.

“Stranka mu je trebala biti na prvom mjestu i u završnici lokalnih izbora. To je vrlo teška situacija za HNS. Želim istaknuti i reći da mi je drago da su tu obraz opet spašavale žene, ali Vrdoljak je sigurno morao znati kao će članovi Predsjedništva reagirati na sada, kako vidimo, tajne razgovore s Plenkovićem, morao je znati da će se stranka podijeliti”, rekla je Kosor dodajući da su pred HNS-om teška vremena.

Premijer Andrej Plenković u utorak je izjavio da ima stopostotnu potporu za suradnju s HNS-om, a Kosor smatra da Plenković vjerojatno i možđe skupiti većinu u Saboru, ali s tankom je većinom teško donositi odluke i voditi Vladu.

“Ne znam ima li Plenković Plan B, ali Plan C će vrlo vjerojatno biti izbori, on je sve to valjda ukalkulirao. To je neugodna situacija i za HDZ nakon što je iz Vlade izbacio Most i tvrdio da ima većinu, i nakon što im je stigla široka ponuda HNS-a. To je neugodno za tu stranku”, smatra Kosor ističući da ako dođe do pada Vlade i novih izbora, Plenković će tada biti u istoj situaciji u kojoj je prošle godine bio Tomislav Karamarko.

Komentiraj