Nacional

Jadranka Kosor: ‘Naši političari ne bi pristali na ‘roštiljanje”

Nakon prošlotjednog gostovanja u emisiji “Na roštilju” slovenske televizije POP TV, gdje je zbijala šale na račun slovenskog predsjednika Boruta Pahora, Jadranka Kosor za Nacional je izjavila da bi voljela vidjeti koji bi se hrvatski političar usudio na takav način izložiti ismijavanju pred kamerama.

“Ne smijem pričati o sadržaju emisije, ali mogu vam reći da šale izrečene na račun Boruta Pahora nisu bile nimalo ugodne i ne mogu zamisliti ni jednog hrvatskog političara, osim možda sebe, koji bi na takvo što pristao. Zamislite da netko ismijava odjevni stil ili frizuru, odabir životnog partnera ili intelektualne sposobnosti hrvatskog premijera, šefa oporbe ili pak predsjednika, i to u emisiji u kojoj bi netko od njih sudjelovao”, rekla je Jadranka Kosor za Nacional.

Naime, emisija “Na roštilju” licencirani je format američkog humorističkog show-programa “Roast” čija je glavna zamisao da poznate javne osobe na pozornici, pred publikom koja sama plaća ulaz na priredbu, pričaju benevolentne šale na račun glavnoga gosta. Glavni gost u ovom slučaju bio je slovenski predsjednik koji je zbog sudjelovanja u takvoj emisiji doživio i javne kritike zbog “ponižavanja funkcije koju obnaša”.

Njegov kabinet u svom odgovoru na te kritike naveo je da u sličnim eventima i dobrotvornim priredbama sudjeluju i političari poput Baracka Obame, koji je nedavno pristao biti predmetom šala u poznatom večernjem humorističkom programu Jerryja Seinfelda. Inače, u medije je već procurilo da je jedna od šala koju je na račun Pahora izrekla Jadranka Kosor bila “Nekoć, kad smo bili predsjednici vlada, zvao me u tri sata u noći i pitao koliko je sati u Zagrebu”, a cijela emisija trebala bi biti prikazana do kraja siječnja na slovenskom POP TV-u.

Komentiraj