JADRAN FILM: Produkcija Vinka Grubišića ide u stečaj zbog duga od skoro 300.000 kuna

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Trgovački sud u Zagrebu objavio je u srijedu oglas u kojem se pozivaju zastupnici Jadran filma produkcije d.o.o, tvrtke za proizvodnju filma i trgovinu čiji je direktor Vinko Grubišić, da u roku od petnaest dana predaju ovjeren popis imovine i obveza tvrtke kojoj je utvrđen dug od nešto više od 294.000 kuna.

U oglasu se pozivaju vjerovnici Jadran film produkcije da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, a ne odazove li se Vinko Grubišić i vjerovnici njegove produkcijske tvrtke, sud će smatrati da je Jadran film produkcija nesposobna za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka.
Jadran film produkcija je osnovana u rujnu 2009. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, direktor joj je Vinko Grubišić, a kao osnivač navodi se Jadran film, nekada najveća hrvatska filmska kuća.
Prema posljednjim predanim financijskim izvješćima za 2014. Jadran film produkcija je tu godinu završila s prihodom od čak 1,47 milijuna kuna i s dobiti od nešto više od 170.000 kuna.
Mediji su pisali da je Jadran film produkcija još 2013. bila jedna od rijetkih uspješnih tvrtka nastalih iz Jadran filma kojemu je te godine bio blokiran račun. Prema tadašnjim rezultatima poslovanja te su godine blokirane račune imali i Jadran film tehnika, Jadran film laboratorij, Jadran film studio, Jadran film distribucija i Jadran film scenografija. Bez blokade računa i s dobiti poslovala je Jadran film produkcija i Jadran film kreativna agencija.

Komentiraj