Jadran d.d.

Jadran d.d. započinje pripremu najveće kapitalne investicije

Jadran d.d. iz Grada Crikvenice, turistička tvrtka koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje, započela je pripremu najveće investicije – uređenje turističkog naselja i kampa Kačjak.

Strateškim poslovnim planom tvrtke Jadran d.d. predviđena je transformacija postojećih kapaciteta u visokokategorizirane kapacitete sa četiri zvjezdice međunarodnog ‘upper midscale’ standarda.

Cilj je gostima i grupama gostiju posebnih interesa srednje platežne moći pružiti doživljaj aktivnog ljetnog odmora te obilje animacijskih, rekreacijskih i sportskih sadržaja u atraktivnom prirodnom ambijentu.

Nakon izlaska iz stečaja Jadran je započeo veliki investicijski ciklus, koji je do sada dosegao gotovo 100 milijuna kuna, a kojim su podignuli kategorizaciju Hotela Slaven sa dvije na tri zvjezdice, dva najveća hotela u grupaciji – Hotela Katarina i Omorika – sa dvije na četiri zvjezdice te Kampa Selce na tri zvjezdice.

U tijeku su radovi na rekonstrukciji Hotela Esplanade, koji bi trebao biti najbolji hotel u grupaciji, kao i uređenje kongresnih dvorana, wellness centra i bazena u Hotelu Katarina.

Uz sve to, u Jadranu se užurbano pripremaju projekti za daljnje investicije predviđene Strateškim poslovnim planom do 2025. godine.

Najveći investicijski zalogaj zasigurno je turističko naselje i kampiralište Kačjak koje je smješteno na istoimenom poluotoku u naselju Dramalj, samo četiri kilometra od Grada Crikvenice.

Na poznatom poluotoku 1964. godine izgrađeno je 12 paviljona i 35 bungalova, koji su kroz protekle godine teškog poslovanja Jadrana d.d. sve više propadali pa su danas neki van funkcije, a drugi trebaju obnovu.

U sklopu poluotoka nalaze se tenis i košarkaški tereni, mini golf igralište, boćalište, centralni restoran, disko klub te objekt recepcije i aperitiv bara, koji su nakon okončanja stečaja ponovno vraćeni u vlasništvo tvrtke.

Strateškim poslovnim planomProstornim planom Grada Crikvenice predviđeno je da se postojeća izgrađena struktura transformira u visoku kategoriju, kapaciteta 900 kreveta u turističkom naselju i 200 kreveta u kampu.

“Ovaj projekt je doista veliki izazov za nas, jer se radi o iznimno atraktivnom području sa planiranom investicijom od preko 18 milijuna eura. Na ovom području želimo našim gostima pružiti aktivni ljetni odmor u prekrasnom prirodno ambijentu na plaži sa animacijom, ali isto tako želimo posebnu pozornost posvetiti grupama od posebnih interesa u pred i post sezoni sa programima pustolovnog turizma. Obzirom na veličinu zahvata kao visinu investicije, ovo je zasigurno najveći kapitalni projekt u povijesti Grada Crikvenice u zadnje vrijeme, što mu dodatno daje na težini. Naša je želja da se taj projekt realizira na zadovoljstvo svih građana i naših gostiju”, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadran d.d.

U samoj izradi plana sudjelovati će i Grad Crikvenica kako bi se pronašla najoptimalnija riješenja, prvenstveno za pristup navedenom naselju, što je trenutno moguće isključivo kroz naselje Dramalj…

Nakon što idejno rješenje i urbanistički plan budu gotovi slijedi javna rasprava te prihvaćanje plana, što je temelj za izradu projektne dokumentacije i ishodovanje potrebnih dozvola.

Realizacija projekta trebala bi započeti 2020. godine, jer prijeti opasnost od dodatnog zatvaranja smještajnih objekata, a to bi sa sobom nosilo velike posljedice za poslovanje Jadrana d.d.

Jadranu užurbano priprema i inicijalnu javnu ponudu dionica te uvrštenje dionica na Zagrebačku burzu kako bi se prikupio potreban dokapital za nastavak započetog investicijskog ciklusa.

Komentiraj