Jadran d.d. u prvih osam mjeseci ostvario rast prihoda od 18%

Jadran d.d.

Najveća hotelijerska tvrtka na području crikveničko-vinodolske rivijere, Jadran d.d., koja u vlasništvu ima osam hotela, dva kampa i dva naselja zaključila je rezultate poslovanja za prvih osam mjeseci ove godine.

Tvrtka koja je prije tri i pol godine izašla iz stečaja u prvih osam mjeseci bilježi rast poslovnih prihoda od 10% u odnosu na isto razdoblje lanjske godine, a prihod od pansionskih usluga u porastu je od čak 18%, dok je u isto vrijeme ostvareno 11% više noćenja. Ostvareni poslovni prihodi ove godine iznose oko 67 milijuna kuna.

Rezultat je to ponajprije investicija koje je Jadran d.d. proveo u protekle tri godine, a koje su rezultirale povećanjem kategorizacije hotela Omorika i Katarina s dvije na četiri zvjezdice, hotela Slaven i kampa Selce na tri zvjezdice te najnovijeg hotela otvorenog u kolovozu ove godine, hotela Esplanade, koji nosi četiri zvjezdice.

Kamp Selce ostvario rekordnih 100 tisuća noćenja

“U Jadranu je posljednje tri godine prisutan trend rasta svih poslovnih pokazatelja, a na provedene investicije i novoformirane proizvode tržište je reagiralo pozitivno te naši obnovljeni hoteli danas postižu daleko veće prosječne cijene noćenja, veću popunjenost i dužu otvorenost obzirom da su u sklopu investicija formirani i dodatni sadržaji poput SPA centara, kongresnih dvorana i dvorana za vjenčanja. Booking za listopad i studeni je također dobar kao i najave za iduću godinu. Posebno nas raduje ostvareni rezultat kampa Selce koji smo prije dvije godine podigli na tri zvjezdice, a koji je ove godine ostvario rekordan rezultat sa ovim kapacitetom ostvarivši preko 100 tisuća noćenja“, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadran d.d..

U Jadranu je tijekom turističke sezone bilo zaposleno oko 500 zaposlenika u objektima koji su ostvarili 340 tisuća noćenja.

Komentiraj