Jackie Kennedy, žena koja se pojavljivala na svim naslovnicama

Od najranijeg djetinjstva majka ju je učila da su moć i novac jedino važni kada je u pitanju odabir muškarca, stoga i ne čudi to da su kroz njezin život prošli mnogi moćnici. Bez imalo grižnje savjesti ostavljala je one koji je financijski nisu mogli pratiti, bez obzira što ih je možda i voljela, a svijet ju je upoznao kada se kao tadašnja prva dama Amerike sa suprugom Johnom F. Kennedyjem uselila u Bijelu kuću. ‘Prvi put se udaješ zbog ljubavi, drugi put zbog novca, a treći zbog društva’, izjavila je svojedobno jedna i jedina, neponovljiva Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis i vjerojatno najbolje opisala svoj život.

U jesen 1953. Jackie se udala za zgodnog, ali i bogatog senatora države Massachusetts, Johna Fitzgeralda Kennedyja. Njegova politička karijera bila je na početku i bio je odličan odabir za muža. Iako je bila svjesna da joj nikada neće biti vjeran, Jackie je pristala na sve samo kako bi ga imala.

U jesen 1968. godine bivša prva dama udala se za 23 godine starijeg Grka Aristotela Onassisa, a taj je potez iznenadio mnoge. Iako je u vezi s brodskim tajkunom bila njezina sestra Lee Radzwill, na kraju je u braku s Aristotelom Onassisom ipak završila Jackie. Bez sestrinog znanja Jackie je prihvatila Onassisov poziv i pridružila mu se na otoku Skorpiosu 1967. godine. Oduševio je na prvu i ubrzo je za njim izgubila glavu. Lee je bila bijesna, no ipak je odlučila susresti se s bivšim partnerom i sestrom u Grčkoj. Kada je ugledala svoju sestru, prvi put nakon dugo vremena, i vidjela ju kako se napokon smije, Lee je bila svjesna da će zbog njezine sreće uzmaknuti i prepustiti joj voljenog muškarca.

Nakon Onassisove smrti, još uvijek službeno udana, Jackie je pronašla i posljednjeg muškarca s kojim se njezino ime povezuje – Mauricea Tempelsmana. Mnogi su rekli kako su njih dvoje bili srodne duše i suđeni jedno drugome da provedu posljednje godine života zajedno. S njim je, napokon, pronašla i sreću. Zajedno su kao partneri proveli 12 sretnih godina, sve do njezine smrti 19. svibnja 1994. godine.

Komentiraj