Jack White pokrenuo internetski portal vezan uz dizajn i umjetnost

Jack White Art & Design je novi internetski portal koji pokazuje sva kreativna nastojanja frontmena grupe White Stripes, uključujući dizajn vlastitog namještaja, grafički dizajn, skulpture i još mnogo toga, a o čemu se radi možete se i sami uvjeriti putem ovog linka.

Ovaj internetski portal uključuje brojne kreacije koje nikada prije nisu prikazane u javnosti, a sadrže dijelove koje uključuju industrijski dizajn, dizajn interijera, namještaj i presvlake, grafički dizajn, instrumente, skulpture, vinile, filmsku režiju i fotografiju.

Na ovim internetskim stranicama nalazi se i kuglana koju je po mjeri u Nashvilleu kreirao White osobno, te uredi i trgovine za njegovu izdavačku kuću Third Man Records, također u Nashvilleu i Detroitu.

Ben Blackvell, jedan od čelnih ljudi diskografske kuće Third Man Records koji je surađivao s Whiteom prilikom uređivanja prostorija Third Man Records tim je povodom izjavio: “Surađivati ​​s Jackom Whiteom i gledati ga kako radi na bilo čemu znači svjedočiti umu umjetnika dok istražuje i rješava probleme. U stolariji i dizajnu interijera, biti u nazočnosti Jacka Whitea tijekom procesa zamišljanja, hipoteze i naginjanje glave može biti i nadahnjujuće i izluđujuće. Nema razloga da zgrada treba imati akustične pločice, limene stropove ili sjajne žute podove. Ali nije u tome stvar. Poanta je napraviti nešto lijepo. Bilo tko može kupiti zgradu i započeti posao s prodajom pilećih nogu, ali zauzeti prazan prostor, kako bi zamislio kako biste željeli da izgleda, ne samo vizualno, već prostorno, tekstualno, iskustveno i oblikuje tu viziju, skrećući i povremeno skrećući ulijevo, držeći arhitekte i izvođače na nogama i ljude poput mene, koji moraju naći ljubazan način da kažu ‘Ne Jack, mislim da stroj za maglu ne bi bio dobra ideja za prešanje biljka.’ A onda kad ga čujem kako to objašnjava, kroz prozor, gledajući ljude na ulici, uz uske reflektore nad svakom pojedinačnom prešom, nazivajući ljepotu i kinematografsku kvalitetu koju želi istaknuti u ovoj situaciji. Većinu vremena sam govorio: „Kad to tako kažete, zvuči prilično impresivno.'”

 

 

Komentiraj