Ja drumom, ti šumom: nastavljeno nadmudrivanje predsjednika i Vlade zbog vijenaca

Ured predsjednika Republike objavio je u nedjelju dokumente koji, kako tvrdi, “demantiraju ministra obrane”, nastavljajući time polemiku s Vladom i Ministarstvom obrane (MORH) o tome zašto državni vrh ove godine nije zajedno položio vijence u povodu blagdana Svih svetih.

MORH: “U uredu predsjednika smišljaju medijske performanse…”

“Ured za odnose s javnošću ministarstva obrane, para političko tijelo koje ne treba poistovjećivati s ministarstvom, a posebice ne s Glavnim stožerom i čiji zadatak je da politički opslužuje svoju stranačku vrhušku u priopćenju od 31. listopada opet nije objasnilo zašto Ured Predsjednika Republike nikada nije ni obaviješten niti uključen u pripremu provedbe Odluke o obilježavanju blagdana Svih svetih i Dušnog dana, a kojom je bilo predviđeno zajedničko polaganje vijenca predsjednika Republike, Vlade i Hrvatskog sabora”, piše u objavi ureda predsjednika, koji u ekstenzivnom priopćenju objavljuje tri dokumenta i objašnjava “kako je ministar obrane znao da se priprema zajedničko obilježavanje blagdana Svih svetih 30. listopada”.

“Ali očito nije znao da njegov stranački gazda i predsjednik Vlade planira prekinuti uljuđenu tradiciju zajedničkog polaganja vijenaca u prigodi državnih blagdana. A kada je i to doznao, morao se javno izložiti, pa makar govoreći neistine”, tvrde u uredu predsjednika, iz kojeg su objavili tri dokumenta: „Odluku o obilježavanju blagdana Svih svetih i Dušnog dana“ koju je 23. listopada potpisao ministar obrane; Zapovijed koju je (temeljem te Odluke) 28. listopada donio načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj; te „Program obilježavanja blagdana Svih Svetih i Dušnog dana 30. listopada i 2. studenoga 2020.“ a koji je pripremio Samostalni odjel za protokol Ministarstva obrane..

Komentiraj