J. T. Boe došao do treće uzastopne pobjede u biatlonu

Norvežanin Johannes Thingnes Boe u petak je u austrijskom Hochfilzenu ostvario treću uzastopnu pobjedu u ovosezonskim natjecanjima za Svjetski kup u biatlonu, uvjerljivim trijumfom u sprintu.

U Hochfilzenu je prvi ovosezonski nastup u Svjetskom kupu imao i najbolji hrvatski biatlonac Krešimir Crnković koji je s tri promašaja za pobjednikom zaostao za tri minute i 18.5 sekundi, što mu je donijelo ukupno 66. mjesto u konkurenciji 103 natjecatelja koji su došli do cilja.

Dva promašaja u ležećem stavu, u kojem su biatlonci obično precizniji, odnijeli su Crnkoviću priliku da se nađe među 60 biatlonaca koji će u nedjelju nastupiti i u dohvatnoj utrci.

Johannes Thingnes Boe, nedvojbeno najbolji biatlonac svijeta među aktivnim natjecateljima, dionicu od 10 kilometara je svladao za 22 minute i 25.8 sekundi, a pogodio je i svih deset meta. Kad je tako precizan na strelištu, 29-godišnji Norvežanin je praktično nepobjediv.

Trostruko slavlje Norvežana spriječio je Francuz Emilien Jacquelin koji je uz jedan promašaj za pobjednikom zaostao za 43 sekunde.

Treći je bio Norvežanin Sturla Holm Laegreid sa zaostatkom od 46.9 sekundi uz jedan promašaj, dok je njegov sunarodnjak Filip Fjeld Andersen bio bez promašaja, ali je u trkačkom dijelu zaostao za 54.5 sekundi, što mu je donijelo četvrto mjesto.

Boe je u Hochfilzenu došao do svoje 51. pobjede u natjecanjima za Svjetski kup te ukupno 58. na najvećim natjecanjima u pojedinačnoj konkurenciji. U ovom austrijskom biatlonskom centru Boe je došao do četvrte pobjede, a u nedjelju bi mogao ponoviti ono što mu je uspjelo 2019., kad je uz trijumf u sprintu najbrži bio i u dohvatnoj utrci.

Nakon četiri od 21 natjecanja u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa J. T. Boe je sa 299 bodova povećao svoju prednost pred sunarodnjakom Laegreidom koji je na drugom mjestu sa 250 bodova. Treći je Francuz Emilien Jacquelin sa 193 boda.

Komentiraj