Hrvatski start up Aspida pod brendom Izzy, izradio je prvu interaktivnu tipkovnicu za fanove svjetski poznatog animiranog filma Angry Birds.

Fanovi Angry Birdsa, ali i svi oni koji na tipkovnici žele malo akcije, zabave i dizajna, od danas mogu imati vlastitu brendiranu i interaktivnu tipkovnicu s hrvatske start up scene za sve IOS i Android uređaje.

Izzy ft. Angry Birds ugledala je svjetlo dana i prva je tipkovnica s razvijenim prepoznavanjem poteza prsta na tipkovnici (tzv. gesture recognition). Time se jednostavno i brzo iscrtavaju emotikoni i simboli bez izlaska iz glavne tipkovnice u onu sa simbolima, a potezi su osmišljeni da budu intuitivni i lako pamtljivi.

Uz uobičajene funkcije tipkovnice, ova pruža korisnicima potpuno nov doživljaj zvukovima i animacijama! Tako se tema iz filma Angry Birds može zasvirati prelaskom prsta preko tipkovnice, a iscrtavanjem određenih poteza za deset najčešćih emotikona aktiviraju se animacije likova.

U ponudi su četiri ‘skina’ za tipkovnicu – besplatni generički, na kojemu se učestalim korištenjem iscrtavanja emotikona i simbola mogu ‘osvajati’ animacije s likovima iz animiranog filma Angry Birds te tri ‘skina’ animiranih likova Chucka, Reda i Bomba sa svim animacijama.

Prvi će tjedan, kao poklon korisnicima, svi skinovi biti besplatni na Apple i Google storeu.

Ovo nije prva Izzy tipkovnica hrvatske tvrtke Aspida, koja okuplja malobrojnu skupinu entuzijastićnih programera i dizajnera u Republici Hrvatskoj, ali i Makedoniji, gdje se otvara baza za razvoj proizvoda. Takozvani gesture recognition razvili su za sve simbole i 21 emoji, a sada ih obogatili i animacijama.

Izzy je posljednjih godinu dana već ostvario uspješnu suradnju s NK Hajdukom, Ninom Badrić, 2Cellos, Massimom, Hrvatskim Telekomom i mnogim drugim izvođačima i sportskim klubovima u Hrvatskoj i inozemstvu, čije su tipkovnice na tržištu.

Ova suradnja ostvarena je s finskom tvrtkom Roviom i njezinim likovima iz igrice i animaranog filma ‘Angry Birds’.

Komentiraj