OTKRIVAMO KAKO SE SVE LOBIRALO i zašto se sumnja u to da se manipuliralo Davorom Krapcem, izvjestiteljem Ustavnog suda u slučaju Sanader, te što o toj odluci piše u arbitražnoj presudi

‘Odluka Ustavnog suda kojom je poništena presuda Županijskog i Vrhovnog suda u predmetu Sanader spominje se na više mjesta u presudi Arbitražnog suda u slučaju Ina-MOL”, potvrdio je to za Nacional visoki izvor blizak Vladi koji je osobno imao uvid u presudu kojom je odbijena tužba Republike Hrvatske protiv MOL-a. Istu informaciju za Nacional je potvrdio još jedan visoki izvor. Ta je informacija iznimno značajna jer je dosad bio poznat samo sadržaj nekoliko točaka presude koje je 12. siječnja ove godine selektivno objavio MOL. Iz tih točaka nije se moglo zaključiti je li se Arbitražni sud pozivao na Odluku Ustavnog suda. Međutim, sada osobe bliske Vladi i upoznate s cjelokupnim sadržajem presude tvrde da se u cjelovitoj presudi sud čak nekoliko puta poziva na činjenicu da sumnje o Sanaderovu mitu Hernadiju nije potvrdio ni “lokalni sud”.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakLIGA PRVAKA Cristiano Ronaldo i Kassai uništili Bayern
Sljedeći članakBandić obišao Jasenovac ususret obilježavanju 72. godišnjice proboja zatočenika
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.