Izvješće HZJZ-a: Objavljeno gdje se i kako prošlog tjedna zarazilo najviše ljudi

 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je tjedno izvješće sa svim najnovijim informacijama vezanima za borbu protive epidemije koronavirusa.

Po broju zaraženih prošlog tjedna prednjači Splitsko-dalmatinska županija s 517 novih slučajeva, a slijede Grad Zagreb s 346 slučajeva i Šibensko-kninska županija s 98 slučajeva.

Kod turista, od 7. 7. do 24. 8. broj zaraženih iznosi 301. Od toga je njih 113 boravilo u više mjesta, a gledano pojedinačno, najveći broj zaraženih turista ima Makarska (70), iza koje slijede Novalja i Split s po 34 novozaraženih. Najviše novozaraženih su austrijski turisti, njih 140, a slijede Ujedinjeno Kraljevstvo sa 72 te Slovenija s 31 slučajem zaraze.

U izvješću se navode u izvori zaraze. Pročog tjedna zabilježen je 191 slučaj zaraze na ljetovanjima te 27 slučajeva zaraze na svadbama. Za gotovo 60 posto novozaraženih prošlog tjedna nije poznato kako su se zarazili.

“U proteklih tjedan dana i dalje se nastavlja trend značajnog udjela osoba koje su oboljele tijekom ljetovanja u Srednjoj i Južnoj Dalmaciji (Makarska, Vodice, Pag, Hvar, Split, Brač – Bol). T

Također, ponovno se blago povećao udio oboljelih povezan sa svadbenim slavljima zbog pojave oboljelih na svadbenim slavljima u Brodsko-posavskoj, Varaždinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, no situacija je stavljena pod nadzor. I broj importiranih slučajeva je narastao, naročito iz BIH (17), dok se u ostalim slučajevima radi o Kosovu, Austriji, Njemačkoj i SAD-u”, navodi se u izvješću.

Cijelo izvješće pogledajte OVDJE.

Komentiraj