Direktor 3. maja Maksimilian Percan u petak se obratio radnicima u Rijeci, prenosi N1.

Kazao je da su članovi Uprave u Zagrebu i da se čekaju vijesti o dogovoru. Zahvalio je radnicima na strpljenju, no izviždan je. ‘Sinoć do kasnih noćnih sati radili su u Zagrebu’, kazao je i ponovno bio izviždan.

Novi val zvižduka izazvao je kada je rekao da mu je ponos biti njihovim direktorom.

“Znajte jednu stvar, uvijek sam bio uz vas i bit ću do zadnjeg dana. To mi je posao i moralna obveza. Čekamo odgovor iz Zagreba, ako ne – idemo u Zagreb u ponedjeljak, autobusi su organizirani”, poručio je Percan.

Dodao je kako su cijelo vrijeme u kontaktu s predstavnicima grupe u Zagrebu. “Vjerujem da nisu odustali i da će odgovor biti pozitivan i da možemo nastaviti graditi brodove koji plove po cijelom svijetu. Svima hvala na strpljenju. Mogu to reći jer sam preko 15 godina radio u Uljaniku i mogu reći kako koje brodogradilište funkcionira”, rekao je.

Percan je poručio i kako će se boriti za svako radno mjesto, a podsjetio je i kako je planom restrukturiranja 2013. bilo predviđeno 1.100 radnih mjesta, a danas ih je oko 1.700.

“Di su pare?”, vikali su radnici. “Pare dolaze s planom i programom, toga morate biti svjesni”, odgovorio je Percan, a radnici su odgovorili novim povicima: “Kako živit, šta jest?!”

Onima koji su tražili njegovu ostavku, rekao je: “Radite sa mnom što hoćete, ali ja sad ne idem!”

Komentiraj