IZVANREDNO OBRAĆANJE VUČIĆA: “Dođe li do eskalacije sukoba, Srbija će pobijediti”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u utorak je održao izvanredno obraćanje javnosti zbog akcije policije na sjeveru Kosova . Naime, rano jutros Specijalne jedinice Kosovske policije (ROSU) rano jutros ušle su na sjever Kosova i uhitile najmanje pet osoba.

Vučić je u obraćanju rekao da su u današnjoj akciji kosovske policije na sjeveru Kosova uhićene 23 osobe, srpske i bošnjačke nacionalnosti. Naveo je i da je, prema još nepotvrđenim informacijama, pretučen pripadnik UNMIK-a, ruski državljanin.

“I dalje je vrlo teško stanje u Zubinom Potoku. Srbi nisu raspolagali nikakvim oružjem, Albanci pucaju bojevom municijom preko glava Srba koji su prosvjedovali i pokušavali se verbalno suprotstaviti nasilnom ponašanju. U ovom trenutku događa se premlaćivanje Srba kod tehničke škole u Zubinom Potoku, upadi u kuće. Kada ne pronađu onoga koga su htjeli uhititi, sve po kući lome”, kazao je Vučić.

Navodi da je upozoravao predstavnike Europske unije te da ih je i u utorak ujutro upoznao sa situacijom na Kosovu. “Rekli su nam da je u pitanju policijska akcija protiv kriminala i korupcije. Smisao ovog upada je da se zaplaše Srbi na sjeveru Kosova”, kazao je.

“Svjesni smo teških i užasnih posljedica ovoga što se događa i radit ćemo na očuvanju mira i stabilnosti u ovom području. No, kad vidite da to postaje nemoguće i da vam netko želi uništiti narod – mi nećemo dozvoliti novu ‘Oluju’ u našem narodu. Sve jedinice specijalne i posebne namjene su u posebnoj pripravnosti”, kazao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Dodao je kako će u najkraćem mogućem roku biti spremni zaštititi svoj narod. “Dođe li do eskalacije sukoba na Kosovu – Srbija će pobijediti”, zaključio je.

Komentiraj