Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

IZVANREDNA STRANAČKA KONVENCIJA: Jakovina na meti stranačkih nezadovoljnika

Nezadovoljan radom i rezultatima SDP-a u Brodsko-posavskoj županiji, zamjenik predsjednika slavonskobrodske Gradske organizacije SDP-a Stribor Valenta zatražio je sazivanje izvanrede stranačke konvencije u toj županiji, no predsjednik Županijske organizacije SDP-a Tihomir Jakovina u subotu ocijenio da takav potez treba gledati u svjetlu predstojećih unutarstranačkih izbora.

 “Zakulisne igre kolege Valente je nešto što je potpuno nepotrebno. S jedne strane, to treba shvatiti u svjetlu predstojećih unutarstranačkih izbora. S druge strane, kao neostvarene osobne ambicije kolege Valente, koje nemaju veze s SDP-om i demokratskim načinom odlučivanja”, rekao je Jakovina na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Jakovina podsjeća da je predsjedništvo županijske organizacije donijelo odluku o održavanju konvencije na kojoj će se raspravljati i o radu stranke, ali i njegovom radu u protekle četiri godine. Ustvrdio je da je prošla Vlada doprinijela da se u u Slavonskom Brodu dogode najveće investicije unazad 40 godina.

“Tako radi SDP, a ne prepucavanjima preko medija”, rekao je Jakovina te dodao da je županijsko predsjedništvo SDP-a zatražilo od slavonskobrodske Gradske organizacije SDP-a da raspravi o budućem članskom statusu Valente u SDP-u.

Stribor Valenta izvijestio je pak kako traži izvanrednu stranačku konvenciju na inicijativu 10 stranačkih općinskih organizacija “zbog nezadovoljstva načinom rada i rezultatima SDP-a, i to ne samo na zadnjim parlamentarnim izborima”.

Prijedlog s istom inicijativom nije prošao na Gradskom odboru SDP-a u Slavonskom Brodu, kojem pripada i Valenta, na što on odgovara: “Lako je kupiti par uhljeba u gradskom tijelu, međutim, organizacija je puno veća, 500-600 članova, odnosno tisuću i pol u Županiji, to ne možete pokupovati”.  Potpise podupiratelja inicijative Valenta je predao stranačkom tajniku uoči sjednice županijskog odbora SDP-a, a na čijem dnevnom redu je ta inicijativa bila uvrštena kao redovna točka na prijedlog Tihomira Jakovine.

Jakovina u subotu nije htio komentirati špekulacije da iza Valentine inicijative stoje neki drugi članovi stranke.

“Ne želim špekulirati. Uvijek sam za razgovore o novim inicijativama, novim idejama, projektima na tijelima stranke. To se ne radi na tržnici, po birtijama, iza leđa stranačkim kolegama”,  rekao je Jakovina najavljujući stranačku konvenciju SDP-a Brodsko-posavske županije za 23. travanj.

Na upit novinara Jakovina je ocijenio da su rezultati SDP-a u 5. izbornoj jedinici mogli biti bolji te da su glasovi koje je dobila lista Most, koja je osvojila dva saborska mandata, u toj izbornoj jedinici, upravo ti glasovi. Jedan od razloga za takav rezultat, prema Jakovininim riječima, je i način vođenja izborne kampanje.

Komentiraj