EPA/MOHAMMED SABER

Izraelski zrakoplov napao Gazu nakon što je raketa pogodila izraelski gradić

Izraelski zrakoplov u srijedu je napao ciljeve palestinskih militanata u Pojasu Gaze, ozlijedivši najmanje jednu osobu, prenose svjedoci, nakon što je raketa iz palestinske enklave pogodila izraelski pogranični grad.

Izraelska policija izvijestila je kako nije bilo žrtava u raketnom napadu na Sderot, no Izrael ima politiku vojnog odgovora na bilo koji napad iz Pojasa Gaze.

U napadu u srijedu ciljana su tri Hamasova kampa za obuku i sigurnosni kompleks, a ozlijeđen je prolaznik, tvrde svjedoci. Glasnogovornica izraelske vojske još uvijek nije komentirala ovaj slučaj.

Izrael i Hamas uglavnom poštuju prekid vatre od 2014., no manje džihadističke skupine iz Pojasa Gaze ponekad ispaljuju rakete preko granice.

Do nedavno nepoznata skupina “Unuci štovatelja Proroka” u priopćenju je preuzela odgovornost za napad na Sderot u ime “potlačene braće i sestara” pod izraelskom okupacijom.

Raketa u Sderotu pogodila je ulicu, razbila okolne prozore i oštetila jedan automobil. Ubrzo je slijedio odgovor Izraela koji je tenkovskom paljbom pogodio Hamasovu izvidnicu, pri čemu nitko nije ozlijeđen, a nekoliko sati kasnije izraelski zrakoplov pogodio je kamp za obuku.

Glasnogovornik Hamasa Sami Abu Zuhri izdao je priopćenje u kojem upozorava Izrael da zaustavi svoju agresiju.

“Hamas naglašava da neće ostati po strani ako se eskalacija nastavi”, priopćio je Zuhri.

Komentiraj