Izraelski veleposlanik ispričao se Britancima zbog izjave njegovog dužnosnika o ministru vanjskih poslova

Pixabay

Izraelski veleposlanik u Velikoj Britaniji ispričao se nakon što je njihov visoki dužnosnik potajno snimljen kako izjavljuje da želi smijeniti britanskog ministra vanjskih poslova Sir Alana Duncana, prenosi u nedjelju BBC.

Dužnosnik izraelskog veleposlanstva Shai Masot snimljen je kako to izgovara u londonskom restoranu, a snimke je objavio Mail on Sunday. Masot je novinaru rekao kako Duncan stvara “mnogo problema”.

Taj se razgovor vodio između Masota i Marie Strizzolo, pomoćnice ministra obrazovanja Roberta Halfona, bivšeg političkog direktora Konzervativnih prijatelja Izraela. Izjava je snimljena u listopadu 2016. kao dio istrage Al Jazeere.

Masot je Strizzolo upitao može li “joj dati listu zastupnika koje bi htio smijeniti”. Strizzolo je odgovorila da svi zastupnici “imaju nešto što žele sakriti”, a Masot je na to uzvratio kako “ima neke zastupnike”, te je specificirao da se radi o zastupniku i ministru Alanu Duncanu koji mu smeta zbog podrške palestinskoj državi.

Veleposlanik Mark Regev rekao je kako to nije stav izraelskog veleposlanstva ili vlade.

Izraelsko veleposlanstvo je priopćilo da “odbacuje izjave o ministru Duncanu koje su u potpunosti neprihvatljive”.

“Komentare je izrekao niži zaposlenik veleposlanstva koji nije izraelski diplomat i koji će ubrzo dovršiti svoj mandat u veleposlanstvu”, dodalo je.

Komentiraj