Izraelske snage ubile su četiri pripadnika terorističke skupine povezane s Islamskom državom u regiji Golanske visoravni u nedjelju ujutro, izjavio je vojni glasnogovornik Peter Lerner.

Među izraelskim vojnicima nema ozlijeđenih, kazao je on.

Naoružani napadači skupine Shuhada al-Yarmouk otvorili su vatru iz strojnica i minobacača na izraelske snage nakon čega je uslijedio odgovor vojske koja je zapucala na njihovo vozilo.

Lerner nije htio potvrditi medijska izvješća da je ovo prvi put da su borci povezani s Islamskom državom napali dio Golanske visoravni koji je pod izraelskom okupacijom od Šestodnevnog rata 1967.

Izrael se trudi držati se dalje od sukoba koji bjesni u susjednoj Siriji. Međutim, povremeno provodi ciljane operacije protiv jednog od svojih najvećih neprijatalja Hezbolaha koji se bori u sukobu u Siriji na strani sirijskog predsjednika Bašara al Asada.

Komentiraj

FOTO:Ivo Cagalj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.