VLADA I MORH uskraćuju odgovore na pitanja koja i kolika će biti konkretna ulaganja Države Izrael u hrvatsko gospodarstvo, što je trebao biti jedan od glavnih kriterija za odabir izraelskih aviona, kao ni na pitanja o potencijalnom Krstičevićevu sukobu interesa
dogovorila

Petsto milijuna dolara, koliko će Republika Hrvatski platiti Državi Izrael za 12 moderniziranih polovnih borbenih aviona F-16 C/D Barak, samo je početni iznos koji će se uskoro iz hrvatskog državnog proračuna prelijevati u Izrael. Naime, prodajom aviona Hrvatskoj otvorit će se široke mogućnosti izraelskoj vojnoj industriji, koja je jedna od najjačih na svijetu, za plasman širokog spektra vojnih proizvoda na hrvatsko tržište, a pritom nije riječ samo o proizvodima koji se koriste isključivo u vojne svrhe, već o proizvodima poput navigacijskih sustava, sustava za praćenje i bespilotnih letjelica koje imaju široku primjenu i izvan striktno vojne industrije.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakKOMADINA “SDP će vjerojatno glasati suzdržano o novome državnom odvjetniku”
Sljedeći članakSP 2018 FIFA u srijedu pušta u prodaju i zadnji kontingent ulaznica
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.