Izraelska vojska objavila je u nedjelju da je gađala položaje sirijskog režima u znak odmazde za projektile koji su pogodili Golansku visoravan, što predstavlja drugi incident u dva dana.

Vojska je “gađala dva topnička položaja i kamion sa streljivom koji pripada sirijskom režimu”, priopćila je vojska ističući da je naredila izraelskim civilima da se udalje od zona blizu sirijskog lokaliteta Kuneitra gdje su sukobi između režima i pobunjenika intenzivni.

U subotu je već desetak projektila ispaljeno iz Sirije na dio Golanske visoravni koji okupira Izrael na što je Izrael odgovorio udarima. U njima su ubijena dva sirijska vojnika, po Sirijskom opservatoriju za ljudska prava.

“Uzvratit ćemo silovito na svaki napad na naš teritorij ili naše građane”, kazao je u nedjelju premijer Benjamin Netanyahu.

Komentiraj

FOTO:EPA/ATEF SAFADI
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.