Iznuđivali, prijetili i napali ženu zbog nepostojećeg duga, sudac istrage pustio ih na slobodu uz zabranu približavanja žrtvi

Troje ljudi ispitano je na Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici zbog iznude, prijetnje i napada na 38-godišnju ženu zbog nepostojećeg duga, javlja Dnevnik.hr.

Unatoč činjenici da je za njih zatražen istražni zatvor, sudac istrage pustio ih je na slobodu uz mjere opreza i redovito javljanje policiji, kao i zabranu približavanja žrtvi.

Trojica se sumnjiče za iznudu zbog nepostojećeg duga, odnosno kazne koju je jedan od njih dobio za prekršaj u svojem ugostiteljskom obrtu na iznos od 56 tisuća kuna, za koji su trojica osumnjičenih smatrali da ga treba platiti 38-godišnjakinja koja je tamo radila kao konobarica.

Žrtvu su odlučili prestrašiti te su joj 17. listopada ispred kuće ostavili upaljen lampion, a 22. listopada u poštanski sandučić ubacili osmrtnicu s napisanim njezinim imenom i tekstom “preminula zbog dugovanja u 38. godini”.

25. listopada na prozoru njezine kuće ostavili su upaljeni lampion za koji je bila zakačena plastična dječja igračka u obliku ručne bombe, a u noći 1. studenog ispalili su više hitaca iz pištolja prema kući žrtve.

Jedan metak je probio roletu i staklo na spavaćoj sobi 38-godišnjakinje, dok su dva metka probila staklo prozora na spavaćoj sobi u kojoj je bila devetogodišnja djevojčica.

Komentiraj