FaH

IZNENADNI POSJET: Papa razgovarao s 20 žena spašenih iz lanca prisilne prostitucije

Papa Franjo u petak je posjetio i sat vremena razgovarao s 20 žena spašenih iz lanca prisilne prostitucije o kojima se danas skrbi karitativna ustanova u Rimu.

“Današnji Papin posjet ponovni je poziv u borbi protiv trgovine ljudima, koju je Sveti Otac više puta nazvao zločinom protiv čovječnosti”, prema priopćenju.

U tekstu se navodi da je u skupini bivših prostitutki sedam državljanka Nigerije, šest iz Rumunjske, četiri iz Albanije te po jedna Tunižanka, Ukrajinka i Talijanka, a prosječna im je dob tridesetak godina.

Te su žene uspjele pobjeći iz mreže seksualnog ropstva nakon što su “sve pretrpjele teška tjelesna nasilja i danas pod zaštitom” katoličke udruge žive u stanu na sjeveru talijanske prijestolnice, stoji u priopćenju.

Taj posjet je sastavni dio “petka milosrđa” kojim Papa kani svakog mjeseca otići u privatni posjet, tijekom trajanja Jubileja milosrđa.

Papa je do sada posjetio narkomane, umirovljene svećenike, izbjeglice, duševne bolesnike, osobe u vegetativnom stanju, najčešće u Rimu ili okolici. U srpnju je nakon molitve u bivšem koncentracijskom logoru Auschwitz-Birkenau, “petak milosrđa” posvetio djeci u jednoj bolnici u Krakowu.

Komentiraj