IZNENAĐENJE ZA RUSKU POLICIJU U lijesu u mrtvačkim kolima pronašli pola tone ilegalnog crnog kavijara

Pixabay

Ruska je policija zbog prebrze vožnje u ponedjeljak zaustavila mrtvačka kola, a službenici su doživjeli pravi šok kada su u lijesu unutar kola pronašli – pola tone ilegalnog crnog kavijara.

Minibus, pretvoren u mrtvačka kola, zaustavljen je na autocesti u blizini grada Khabarovska kod kineske granice. Policijskim je službenicima odmah bilo jasno kako se u lijesu ne nalazi ničije tijelo, a kada su otvorili lijes pronašli su grane koje se koriste prilikom ruskih sprovoda, a ispod njih nalazili su se paketići kavijara zamotani u ružičastu tkaninu i hermetički zatvoreni.

Dva muškarca koja su se nalazila u vozilu tvrdila su kako nisu imali pojma što se nalazi u lijesu. Dodali su kako su dobili poziv da prevezu tijelo nedavno preminule žene, a za to bi dobili 400 dolara. Policija je otvorila istragu.

U Rusiji je ilegalno samostalno proizvoditi i prodavati crni kacijar, koji dolazi od zaštićene ribe. Samo državne farme mogu prodavati ovu delikatesu, a cijene na crnom tržištu su i do tisuću dolara po kilogramu. Legalno se prodaju za oko 400 dolara po kilogramu.

Ruska pogrebna poduzeća nisu poznata po svojoj transparentnosti. Vlasti procjenjuju da oko 60 posto ukopa obavljaju nelicencirani pogrebnici i amateri.

Komentiraj