Iznad Sirije nestao ruski zrakoplov s 14 članova posade

EPA/ATEF SAFADI

Ruski vojni avion s 14 osoba nestao je s radara iznad Sirije, objavilo je u utorak rusko Ministartvo obrane.

U vrijeme nestanka zrakoplova izraelske i francuske snage izvodile su zračne napade na ciljeve u Siriji. Američki dužnosnik u Washingtonu rekao je kako vjeruje da je zrakoplov Il-20 nenamjerno oborila protuzračna artiljerija kojom upravlja sirijska vlada, saveznik Moskve.

“Trag zrakoplova II-20 na kontroli leta nestao je tijekom napada četiri izraelska zrakoplova F-16 na sirijska postrojenja u provinciji Latakiji. Ruska zračna kontrola je u isto vrijeme zabilježila lansiranja raketa s francuske fregate Auvergne koja se nalazi u toj regiji”, stoji u priopćenju dodaući kako se zrakoplov nalazio iznad Sredozemnog mora, oko 35 kilometara od sirijske obale.

Sudbina zrakoplova i članova posade nije poznata, a pokrenuta je operacija spašavanja. Francuski vojni glasnogovornik izvijestio je kako njegova zemlja odbacuje povezanost s napadom. Izraelska vojska odbila je komentirati izvješća da su napadali cljeve u Latakiji, prenosi BBC. Glasnogovornik Pentagona, pak, tvrdi kako američka strana nije ispalila rakete.

Komentiraj