Goran Stanzl/PIXSELL

IZMJENA UGOVORNIH ODNOSA AKD-a i MUP-a: Orepić mijenja pravila za sve koji će gostovati u državnim rezidencijama

Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova, mijenja pravila za sve koji će ubuduće gostovati u državnim rezidencijama. Kako piše Dnevnik.hr, gosti državnih rezidencija bi tako usluge dobavljača plaćali sami. Orešić je ugovor s Agencijom za komercijalnu djelatnost odlučio mijenjati nakon boravka bivšeg premijera Tihomira Oreškovića s obitelji u MUP-ovoj vili Costabella.

Tijekom boravka u vili Costabella, obitelj Orešković je napravila nekoliko desetaka tisuća kuna troška za hranu i piće. Taj trošak ipak će platiti porezni obveznici. Ministar Orepić inicirao je izmjenu ugovornih odnosa između AKD-a i MUP-a, u kojima se sada mijenja način definiranja troškova gostiju, na način da će budući gosti objekta svoje troškove izravno plaćati dobavljaču usluge za kojeg se odluče, piše Dnevnik.hr.

Orešković je ponudio platiti navedene troškove, no platiti neće, jer retroaktivno te troškove nije bilo moguće specificirati tj. razdvojiti troškove obitelji Orešković od ostalih troškova. Ugovorom između MUP-a i AKD-a, agencija je ta koja se brine o svemu, od nabavke hrane te pripreme jela i pića do troškova održavanja objekta i plaća zaposlenih u vili.

Iz AKD-a kažu kako troškove fizičkim osobama nije moguće fakturirati.

‘Za troškove moje obitelji ni na Hvaru ni u Costabelli ni jedna jedina kuna nije potrošena. Govorim o troškovima hrane i pića. Troškovi osiguranja su državni troškovi. Dakle ni jedna jedina lipa. O tome sam strogo vodio računa četiri godine. I te troškove sam financirao iz svog džepa. Moja supruga i ja’, kazao je za Dnevnik.hr bivši premijer Zoran Milanović.

Komentiraj