Izložba Valentine Supanz Marinić u Galeriji Vladimir Filakovac

U Galeriji Vladimir Filakovac u Zagrebu u ponedjeljak u 19 sati otvara se izložba akademske slikarice Valentine Supanz Marinić ‘Momenti’.

Slikarski ciklus Valentine Supanz Marinić “Momenti” posveta je svakodnevnim trenucima koji se razlikuju od ostalih po tome što, unatoč svojoj prolaznosti, ostaju pohranjeni u bljeskovima proživljenog, a potom i na površini njezinih slika.

“Pojedinačni trenuci autoričine svakodnevice pretaču se tako u slikarska žarišta individualnih sjećanja. Valentina Supanz Marinić tematski oslikava memoriju posebnih događaja, koji puninom vlastitih značenja nadrastaju svoje trajanje. Kampiranje, ljetna kiša, slučajni izlazak, posjet luna parku, dječje igre, spokoj noći, radost pjesme i plesa ili pak bivanje s bližnjima, samo su neki od trenutaka u kojima je autorica doživjela i uhvatila dublji i sretniji smisao življenja. Svaka je slika naracija za sebe, izvučena iz konteksta doslovne dokumentacije. U beskrajnom životnom sivilu, svaka zasebno oživljava uhvaćenu toplinu emocije ukazujući na trajna sjećanja koja svijetle u mraku”, navodi se u najavi izložbe Marijane Paule Ferenčić.

Izložba ostaje otvorena do 31. prosinca.

Komentiraj