Umjetnica Paulina Jazvić na izložbi “Sweet Dreams”, koja se otvara u utorak u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU), kao što i naslov govori, progovara o slatkim snovima, ali nadanjima i očekivanjima kao “svjesnom činu duše prema poželjnom i spoznatom dobru”.

Autorica u novim radovima problematizira temu u kontekstu emotivnih odnosa, promišljajući društveno prihvatljive forme i upozoravajući na određene pojave i situacije koje primjećuje, uz diskretno provedenu notu autobiografskog.

“Koristeći se različitim simboličkim predmetima, odnosno predmetima današnjeg potrošačkog društva koje nalazimo skoro svuda oko nas, umjetnica ukazuje na nadu i snove pojedinca te na utjecaj vremena i društva u kontekstu njihova razbijanja i nestajanja”, ističe se u najavi MSU-a.

“Iz svojeg osobnog, ženskog rakursa, Paulina sagledava odnose i njihove dimenzije zadržavajući svoj prepoznatljivi ironični umjetnički izraz”, dodaje se.

Predstavljeno je pet simbolički naslovljenih radova – “Sweet Dreams”, “Together forever”, “Piece of Cake”, “Pošarat ću te kemijskom” i “Muž mi je na moru”.

Paulina Jazvić diplomirala je 1995. dizajn odjeće i tekstila na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, a 2001. završava Likovnu akademiju, na odjelu grafike u klasi prof. Miroslava Šuteja. Zaposlena je kao docentica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu na studiju dizajna odjeće i tekstila, na kolegiju Kreiranje odjeće.

Izložba “Sweet Dreams” će biti otvorena do 13. svibnja, a njezina kustosica je Martina Munivrana.

Komentiraj