Dejan Rakita/PIXSELL

Izložba o elektronskoj glazbi ponovno otvorila londonski Muzej dizajna

 

Izložba o povijesti elektronske glazbe nedavno je otvorila londonski Muzej dizajna, nakon što je dulje vremena bio zatvoren zbog pandemije koronavirusa.

Sve više muzeja, institucija i drugih kulturnih prostora na području Londona otvara svoja vrata za javnost. Ograničen broj posjetitelja u turama, nošenje zaštitnih maski i održavanje udaljenosti su uz redovitu dezinfenkciju prostora na prvom mjestu.

Postav izložbe je zanimljiv, jer je elektronsku glazbu povezao uz znanost, tehnologiju, umjetnost, modu i zabavu. Predstavljena je i razna tehnička oprema, koja je od početka 20. stoljeća služila glazbenicima u stvaranju skladbi.

Poseban osvrt je posvećen britanskom dvojcu The Chemical Brothers, koji su kroz tri desetljeća očaravali publiku diljem svijeta. Adam Smith i Marcus Lyall su bili zaduženi za uređenje sobe u čast britanskih velikana elektronske glazbe.

Izložba ‘Electronic’ je posvećena i drugim globalnim predstavnicima i umjetnicima elektronske scene, kao što su Kraftwerk, Björk, Aphex Twin…

Dodajmo kako su klubovi na području Ujedinjenog Kraljevstva zatvoreni, britanska vlada i zdravstvene službe ne žele daljnje širenje zaraze, dok se moguća epidemija želi kontrolirati na lokalnom nivou.

Komentiraj