Izložba “Luminar” Paola Gentilinija do petka u zagrebačkom tunelu Grič

U Zagrebu je u sklopu Fantastic film festivala otvorena multimedijalna izložba “Luminar”, autora Paola Gentilinija, redatelja i majstora vizualnih specijalnih efekata za film.

Izložba je do sada izazvala veliki interes posjetitelja a oguće ju je pogledati još ovaj tjedan, do petka 13. srpnja, kada se postava skida.

Izložba LUMINAR sastoji se od snažnih vizualnih instalacija koje uključuju svakog gledatelja
u postapokaliptičnom scenariju, a autor izložbe, imitirajući filmski set, gledateljima pruža privid snimanja filma i filmsku čaroliju.

Cilj LUMINARA je uključiti gledatelje i u potpunosti ih uroniti u iskustvo kako bi, hodajući kroz mračne elemente izložbe, koristili sva svoja osjetila i na taj način doživjeli svoje okruženje.

Paolo Gentilini, filmski stvaratelj, educiran u Pragu (Prague Film School), Londonu (Escape
Studios) i Los Angelesu (New York Film Academy), spojio je stvarnost i film uživo stvarajući
atmosferu koja je prikazana na fotografijama, dajući gledateljima dojam hodanja kroz filmski set, no bez kamera koje snimaju.

Projekt se sastoji od 8 velikih digitalno obrađenih fotografija (1.5×2 metra), zvučnih efekata, umjetničkih instalacija i SFX efekata. Uz navedeno, gledatelji će biti u mogućnosti uživati u posebnoj informativnoj video projekciji koja će ilustrirati autorov kreativan proces miješanja VFX-a i live action fotografije.

Fotografije borbi u postapokaliptičnom scenariju simboliziraju stvarnost u kojoj živimo i žele motivirati svakoga pojedinca na duboku introspekciju kao i na vrednovanje vlastitoga životnog puta i života.

 

Komentiraj