FaH

Izložba fotografija “Zagreb otvorenih vrata”

Izložba fotografija Tomislava Rastića “Zagreb otvorenih vrata”, nadahnuta istoimenom knjigom posvećenom Zagrebu, otvara se u subotu, 30. srpnja u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH.

“Svaki grad ima svoju priču i svoju dušu. Zagreb je živi grad, otvara svoja vrata i osmjehuje se svima, a ova izložba priča je o duši i osmijehu grada Zagreba”, najavljeno je iz Galerije ULUPUH.

Po riječima povjesničarke umjetnosti i likovne kritičarke Branke Hlevnjak, Rastić ne idealizira grad koji voli, ali ga prikazuje u detaljima “zbog kojeg ga volimo i zbog kojeg ga i drugi rado prihvaćaju, gdje je pješačko oko i korak pješaka u prednosti”.

“Na fotografijama smjenjuje se i doba dana od snenih jutra, do dnevne vreve, od poslijepodnevnog opuštanja, do crvenkastih sumraka i noćnih svjetla grada. Zagreb je fotografiran u svojoj kulturnoj ponudi, likovnoj, glazbenoj, sportskoj, gastronomskoj, u običajima, u svojoj iskrenoj povezanosti s ruralnim, u svojoj mladosti, javnom prometu, ali i automobilskoj gužvi, u punoj ljepoti humanog života 21. stoljeća”, zapisala je Hlevnjak o Rastićevoj fotomonografiji.

Izložba će biti otvorena do 20. kolovoza.

Komentiraj