Izložba “Dobri ljudi” Mare Milin još jedna zahvala hrvatskim volonterima

Nova izložba Mare Milin, jedne od najpoznatijih hrvatskih fotografkinja, otvorena u subotu u centru Zagreba, nastavak je istoimene kampanje ‘Dobri ljudi’ Ožujskoga piva i Zagrebačke pivovare i još je jedna javna zahvala svim hrvatskim volonterima.

Posjetitelji tako na Zrinjevcu mogu vidjeti portrete heroja iz hrvatskih organizacija koje su se svojim radom i inicijativama u proteklom periodu posebno istaknule brigom za zdravlje i sigurnost svih nas, priopćila je Zagrebačka pivovara.

Na osam solarnih panela osam volontera

Na osam solarnih panela građani mogu vidjeti portrete osam volontera iz Hrvatske mreže za beskućnike, Hrvatske gorske službe spašavanja, Plavoga telefona i Fonda 5.5. i upoznati se s aktivnostima ovih udruga.

“Ovom smo izložbom u suradnji s Mare Milin htjeli Hrvatskoj pokazati lica nesebičnih heroja, ali i izazvati emociju kod prolaznika kako bismo osvijestili da odgovorno ponašanje svakoga pojedinca utječe na cijelu okolinu – na nas same, na naše bližnje, ali i na ljude koji danonoćno stoje na prvoj liniji obrane”, istaknula je Ana Štebih Pinjuh, direktorica marketinga Zagrebačke pivovare.

Autorica je posvjedočila da se projektu priključila bez puno razmišljanja, jer je i sama često volontirala kako bih pomogla onima kojima je pomoć potrebna.

“Ove fotografije materijalno su svjedočanstvo dojma ‘na prvu’ koji su volonteri ostavili na mene. Nikoga od njih nisam srela do dana fotografiranja i bio mi je užitak raditi s ovim ljudima”, rekla je Mare Milin.

Mare Milin dobitnica je nekoliko nagrada, među kojima i prve nagrade na Treienalu fotografiej 1995. jednoga Porina, Nagrade Tošo Dabac (2011.) i dviju Elle Style Awards za modnu fotografiju (2014. i 2019.).

Kampanja “Dobri ljudi” zahvalna je svim poznatim i nepoznatim herojima, a udrugama i zakladi u prvom dijelu kampanje “Žuja” donirala je milijun kuna. Uz novčanu donaciju, “Žuja” kontinuirano poziva sve građane na volontiranje. Lansirana je i digitalna aktivacija “Opjevani junac”i u kojoj su prikupljani stihovi građana diljem Hrvatske o njihovim herojima.

Izložba je besplatna za sve posjetitelje i na Zrinjevcu će biti otvorena do 10. rujna.

Kako je navedeno, u kampanju “Dobri ljudi” mogu se uključiti svi donacijom financijskih sredstava ili prijavom za volontiranje u jednoj od organizacija. Donirati se može i putem KEKS Pay aplikacije. Više informacija dostupno je na web stranici dobriljudi.ozujsko.com.

Komentiraj