Nakon što je Nacional ovog tjedna objavio policijsku dokumentaciju da je potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić 2011. godine, u vrijeme kada je bio zamjenik ravnatelja policije, kriminalcima i prostitutkama u ‘aferi elitna prostitucija’ odavao informacije iz policijske istrage, na vidjelo izlazi sve više detalja.

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić u četvrtak je, nakon sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, priznao da spisa o Milijanu Brkiću u DORH-u – nema. Kazao je potom novinarima kako će se pokušati ‘rekonstruirati taj spis’. Dodao je kako je provjerama na višim državnim odvjetništvima, Županijskom i DORH-u, utvrđeno da nikada Općinsko državno odvjetništvo nije ta dva nadređena odvjetništva izvijestilo o postojanju tog predmeta.

Državno odvjetništvo u poslijepodnevnim satima četvrtka poslalo je medijima priopćenje u kojem ‘objašnjavaju’ nestanak spisa. Tvrde, naime, da je moguće da se spis o Brkiću ‘zagubio prilikom preseljenja u druge prostorije’ te dodaju da ‘trenutno nije dostupan’.

U četvrtak navečer Telegram je obavio rekonstrukciju ‘slučaja Brkić’ u kojem je otkrivena još jedna nelogičnost. Iako je Sara Sikirić nakon uhićenja policiji rekla da je od poduzetnika N. S.,s kojim je bila u kontaktu, doznala da je upravo Milijan Brkić u jednoj konobi spomenuo da su “te kurve” pod mjerama, tužiteljstvo uopće nije tražilo ispitivanje spomenutog N.S.-a. Kao svjedoci pozvani su samo Sara Sikirić i jedan poznati liječnik, koji je koristio njene usluge, ali pred sucem ni Sikirić ni liječnik nisu spomenuli ime Milijana Brkića.

Podsjetimo, suđenje u ‘aferi elitna prostitucija’ privedeno je kraju u gotovo rekordnom roku. U kolovozu 2011. godine optuženi Sikirić i Perunović dobili su uvjetne kazne. Perunović je dobio uvjetno dvije godine zatvora uz rok kušnje od pet godina i morao je vratiti protupravnu imovinsku korist od 100.000 kuna, a Sara Sikirić dobila je uvjetno šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine i morala je vratiti 25.500 kuna.

Tajne veze Brkića i elitne prostitucije

Brkić je još 2011. kriminalcima i kurvama odavao informacije o istragama

Komentiraj