Prenosimo izjavu glasnogovornice tima za restrukturiranje Agrokora.

Ivona Janjić je u objavi za javnost napisala:

“Glavni direktor za restrukturiranje i njegov tim od ranog jutra intenzivno rade, posao je vrlo kompleksan i zadataka je puno. Cilj je u što kraćem roku uspostaviti stabilnost poslovanja i sada je potreban doprinos svih da se Agrokor spasi. Glavni direktor za restrukturiranje će sa svojim timom direktno nadgledati i provoditi sve financijske i pravne poslove tijekom cjelokupnog procesa restrukturiranja. U ovome trenutku uprave kompanija nastavljaju upravljati svojim tvrtkama u okviru dnevnog poslovanja.

Danas se nastavlja s čitavim nizom aktivnosti, među kojima je komunikacija sa svim uključenim stranama, prioritetno zaposlenicima i dobavljačima. Kao što ste mogli vidjeti, glavni direktor za restrukturiranje je izravan, vrlo otvoren za komunikaciju, ali i realističan te usmjeren na konkretne rezultate. I dalje ćemo vas redovito informirati kada dođe do daljnjeg napretka u procesu”, piše u izjavi za javnost.

“Iza Antonia Alvareza III je više od 25 godina iskustva u savjetovanju i restrukturiranju javnih i privatnih kompanija, a u proteklom je razdoblju djelovao na pozicijama glavnog direktora za restrukturiranje (CRO) Abengoa Grupe, jedne od vodećih svjetskih kompanija za obnovljive izvore energije, te na istoj poziciji u Edcon Grupi, velikom afričkom trgovačkom lancu.

Tvrtka Alvarez&Marsal je globalna konzultantska kuća specijalizirana za pružanje podrške i upravljanje poslovanjem tijekom izazovnih okolnosti, a iza nje stoje brojni uspješni projekti i rezultati. A&M posluje na međunarodnoj razini, a danas zapošljava više od 2 900 zaposlenika kroz 45 ureda u 18 zemalja na četiri kontinenta.

Ovdje navedene reference i iskustvo Alvarez&Marsala, stručnjaka koji će voditi projekt restrukturiranja Agrokora, govore u prilog tome kako će se svi koraci restrukturiranja provesti u najboljem interesu svih dionika”, navedeno je u nedavnoj objavi za javnost koncerna Agrokor.

Komentiraj