GettyImages

IZGUBILI I DRUGOG ČOVJEKA: Islamska država pozvala na džihad protiv Rusa i Amerikanaca

Islamska država potvrdila je danas da je ostala bez svog drugog čovjeka, Fadila Ahmada al-Hayalija. Informaciju je objavila kompanija specijalizirana za praćenje djelatnosti terorista iz svih krajeva svijeta, kompanija SITE Intelligence Group.

Glasnogovornik ISIS-a Abu Mohammad al-Adnani u videozapisu je potvrdio smrt al-Hayalija, potvrdivši tako ranije navode Bijele kuće da je ubijen u zračnom napadu američkih snaga u blizini iračkog grada Mosula.

U videoporuci je al-Adnani žestoko ritizirao Baracka Obamu, nazvavši ga idiotom i potpunim promašajem, a SAD-u je uputio prijetnju: “Ovo je vaše uništenje, vaša propast i vaš kraj, bez sumnje! Amerikanci se raduju zbog smrti Abu Mutaza al-Qurasha i smatraju je velikom pobjedom”, poručio je.

Napad u kojem je ubijen drugi čovjek ISIS-a dogodio se još 18. kolovoza, ali dosad nije bilo službene potvrde da je on doista mrtav.

ISIS pozvao na džihad protiv Rusa i Amerikanaca

Teroristička skupina Islamska država pozvala je muslimane da pokrenu “sveti rat” protiv Rusa i Amerikanaca zbog, kako je rekla, “križarskog rata” na Bliskom istoku, prema audio poruci koju su u utorak raspačavali njezini pristaše.

“Islamska mladosti posvuda, zapalite džihad protiv Rusa i Amerikanaca u njihovu križarskom ratu protiv muslimana”, stoji u govoru glasnogovornika Islamske države Abu Mohammada al-Adnanija.

Sjedinjene Države i Rusija izvode zračne napade u Siriji za koje kažu da ciljaju Islamsku državu.

Komentiraj