Izglasan proračun Zagreba od 8,54 milijarde kuna

Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine, koja se nastavila u utorak, izglasan je proračun Grada Zagreba za 2020. godinu u iznosu od 8,54 milijarde kuna. Za proračun je glasalo 28 zastupnika, a protiv je bilo njih 15.

Od 44 amandmana, prihvaćeno je njih 13 vrijednih 115 milijuna kuna, a proračun je povećan za još 137 milijuna kuna, koliko Grad namjerava uprihoditi prodajom poslovnog udjela u APIS-u.

“Više od 700 milijuna kuna osigurano je za financiranje gradskih četvrti, u predškolski odgoj ulaganja će premašiti milijardu kuna, za osnovno i srednje školstvo planira se 180 milijuna kuna, a oko 430 milijuna kuna planira se za demografske mjere – novčanu pomoć roditeljima odgojiteljima i za novorođenčad”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Za djelatnosti ustanova u kulturi predviđeno je više od 450 milijuna kuna, a za sport više od 417 milijuna. Za kapitalna ulaganja, objekte društvene djelatnosti, kulture, školstva, socijale, zdravstva i sporta te za zaštitu spomenika kulture izdvojeno je oko 400 milijuna kuna, a 420 milijuna za gradnju i održavanje cesta i za promet. Bandić je najavio da će se nastaviti energetska obnova zgrada sa 160 milijuna kuna.

“Predstoji nam još jedna izazovna godina u kojoj će biti potrebno uložiti više napora, rada i odgovornosti, više međusobne tolerancije i suradnje kako bismo provodili utvrđene politike kroz realizaciju programa, projekata i aktivnosti planiranih u proračunu”, poručio je Bandić.

Komentiraj