HINA

IZETBEGOVIĆ “BiH za neovisnu Palestinu”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je bošnjački član državnog vrha, susreo se u srijedu u Ramallahu s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom pri čemu se zauzeo za uspostavu palestinske države, obustavu nasilja i izgradnje na okupiranim palestinskim teritorijima.

Kako je priopćeno iz Predsjedništva BiH, Izetbegović je tijekom susreta s Abasom istaknuo da njegova zemlja snažno podržava održavanje mirovne konferencije koja bi donijela pravedno i dugoročno rješenje konflikta, zasnovano na načelima međunarodnog prava i s ciljem uspostavljanja dviju neovisnih država.
“Pozvao је na poštivanje rezolucija UN-a, zaustavljanje svakog vida nasilja i obustavu gradnje na okupiranim palestinskim teritorijama, kako bi se stvorili uvjeti za obnovu mirovnih pregovora i rješavanje višedesetljetne krize”, navodi se u priopćenju iz Predsjedništva BiH.
Izetbegović je prenio i zabrinutost za nedavne tragične događaje u pojasu Gaze, tijekom kojega je Predsjedništvo BiH apeliralo na hitnu obustavu nasilja i obnovu dijaloga.
Prije susreta s predsjednikom Abasom, Izetbegović je posjetio mauzolej u kojem odao počast bivšem palestinskim lideru Jaseru Arafatu.

Komentiraj