Izdavač Znanje redizajnirao popularnu dječju biblioteku Stribor

Nakladnička kuća Znanje najavila je redizajniranje popularne dječje biblioteke Stribor.

“Ideja o redizajnu biblioteke na kojoj već skoro trideset godina stasaju generacije knjigoljubaca rodila se iz želje da se klasičnim djelima dječje književnosti podari nov i moderan izgled, izgled koji će nove naraštaje motivirati da s interesom i znatiželjom uzmu knjige u ruke i otkriju neke nove svjetove”, javili su iz Znanja.

Redizajnirana izdanja prolaze nove lekture, dobivaju nove naslovnice, ilustracije, ili pak prijevode, kao što je slučaj s bezvremenskim klasikom Pipi Duga Čarapa Astrid Lindgren. Novo izdanje omiljene Pipi posebno je po tome što donosi izvorne ilustracije danske ilustratorice Ingrid Vang Nyman te ga po prvi put možemo čitati u cjelovitom hrvatskom prijevodu za kojeg se pobrinuo Edin Badić.

 

Uz Pipi, još dva naslova dolaze u novom izdanju, s novim naslovnicama i ilustracijama. Prvi je uzbudljiv roman Blizanke Ericha Kästnera, koji donosi priču o blizankama koje se prvi put igrom slučaja upoznaju u dječjem odmaralištu u dobi od devet godina i odluče zamijeniti uloge i živote, a drugi roman je Djevojčica iz Afganistana Debore Ellis. Ovo je prvi naslov u trilogiji o Afganistanskim djevojčicama u kojem je glavna junakinja spletom nesretnih okolnosti prisiljena pretvarati se da je dječak i na taj način prehraniti obitelj, javili su iz Znanja.

 

 

Komentiraj