Izbornik Horvat: “Srbija ima odličnu ekipu. Može pobijediti Francusku, ali nas ne mogu”

Hrvatska rukometna reprezentacija u ponedjeljak je uvjerljivo, s 13 razlike, slavila protiv Ukrajine u poslejdnjoj utakmici grupne faze Europskog prvenstva. Hoće li se plasirati u drugi krug natjecanja ovisi o rezultatu utakmice Francuske i Srbije, koja se igra od 20:30 sati.

Iako je na sami dan utakmice ostala bez još dvojice igrača koji su imali pozitivan rezultat na testiranju na koronavirus – Mandić i Musa, izbornik Hrvoje Horvat bio je zadovoljan odrađenim.

“Uvjerljivo smo slavili, ali da je sve po planu, ne mogu reći. Pokušali smo drugo poluvrijeme odmoriti neke igrače za Budimpeštu. ‘Krpamo se’ i nadam se da ćemo se uspjeti kompletirati prije utakmica drugog kruga”, izjavio je izbornik za kamere RTL-a.

Za drugi krug Hrvatska mora pričekati rasplet utakmice Francuske i Srbije. “Srbija ima odličnu ekipu, može pobijediti Francusku, ali nas ne mogu. Teško je raditi dugoročne planove, treba se zbrojiti i vidjeti s kojim ćemo kadrom dalje. Ako sve bude po planu, selimo u Budimpeštu”, naglasio je Horvat.

Istaknuo je da se ne predaju – nema izgovora – pokušavaju izvući maksimum i ‘u hodu’ rješavati probleme. “Zato možemo ovako igrati”, poručio je.

Komentiraj