Izbornik BiH: “Ne znam kako da zahvalim HRS-u i Gopcu”

Bilal Šuman, izbornik bosanskohercegovačke rukometne reprezentacije, izjavio je u ponedjeljak da ne zna kako da se zahvali Hrvatskom rukometnom savezu i Zoranu Gopcu što su osigurali iste uvjete na pripremama u Poreču za njegove rukometaše kakve su imali i hrvatski reprezentativci.

“Imali smo odlične uvjete u Hrvatskoj. HRS se potrudio da imamo iste uvjete u Poreču kao što je imala njihova reprezentacija i ne znam na koji način da im se zahvalimo. Još jednom veliko hvala gospodinu Zoranu Gopcu i kompletnom Hrvatskom rukometnom savezu jer su nam u mnogome pomogli u svakom smislu”, rekao je Šuman, kako je objavljeno na stranicama Rukometnog saveza BiH.

Najbolji bosanskohercegovački rukometaši drugi dio priprema obavili su u Hrvatskoj gdje su odigrali i dva pripremna susreta – jedan protiv hrvatske reprezentacije i drugi protiv Katara. Katar je svladao BiH s 27:30, dok su s Hrvatskom odigrali neriješeno 33:33.

“To su dva jaka rivala. O Hrvatskoj ne treba trošiti riječi, bez obzira kako je odigrala, samo ime Hrvatske u svijetu rukometa je veliko. Mi smo uspjeli izvući remi, čak i onda kada su svi pomislili da nam se bliži poraz, nismo posustali i drago mi je da smo pokazali karakter. Mene raduje da smo bili odgovorni i da smo u igri imali i glavu i rep. Sve u svemu možemo itekako biti zadovoljni i spremni putujemo u Norvešku”, rekao je Šuman.

Reprezentacija BiH će prvu utakmicu na Europskom prvenstvu odigrati 10. siječnja protiv Norveške, a ostali suparnici, u veoma teškoj skupini, još su im Francuska i Portugal.

Komentiraj