FaH

Izbornik Babić: Unatoč problemima tijekom priprema vjerujem u svoje igrače

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić izjavio je u utorak da unatoč problemima tijekom priprema vjeruje u svoje igrače, te da u ekipi vlada dobra atmosfera uoči EP u Poljskoj.

“Svjestan sam obaveza i očekivanja u Poljskoj. Bilo je određenih problema tijekom priprema, imali smo lošu utakmicu protiv Slovenije (poraz 17-32), ali ja kao izbornik vjerujem u naše igrače.  Ne volim prognozirati, ali pripremili smo sve tri utakmice i pogledali sve video snimke protivnika. Najvažnije je da je dobra atmosfera u ekipi. Svjesni smo propusta protiv Slovenije i vjerujemo da se nikada neće ponoviti”, rekao je izbornik  i dodao: “Angažman igrača ne smije biti upitan, ali porazi su isključivo moja odgovornost, jer sam ja taj koji vodi Hrvatsku. To nije odgovornost Saveza, niti ljudi koji su me postavili”.

Izbornik Babić je u Ivanić Gradu objavio konačan popis od 17 igrača za Europsko prvenstvo u Poljskoj, a pritom je pojasnio i zašto na Prvenstvo vodi vratara Ivana Stevanovića (PPD Zagreb), a ne njegovog klupskog kolegu Filipa Ivića.

“Teško je bilo odlučiti između Stevanovića i Ivića.  Ne želim podcijeniti Stevanovića, ali Ivić je budućnost hrvatskog rukometa. No, Ivić ima zdravstvenih problema s leđima i njegovo samopouzdanje nije baš na razini na kojoj bi trebao biti vratar reprezentacije. Stevanović je, pak, stabilan i ima vrlo dobru sezonu iza sebe. Tu sam odluku donio u dogovoru s trenerom vratara Matoševićem”, objasnio je Babić na konferenciji za novinare.

Hrvatska EP u Poljskoj otvara u petak, 15. siječnja, utakmicom protiv Bjelorusije, a u našoj skupini su još Island i Norveška.
“Rukomet se u Europi igra izjednačeno i odlučivat će jedna lopta, jedna obrana vratara ili jedna sudačka odluka. Prvi protivnik nam je Bjelorusija, koja je dinamična i brza momčad, imaju čvrstu 6-0 obranu s malo sporijim igračima, te agresivnu 5-1 koja se pretvara u 3-3. Prva utakmica je uvijek teška, ali Bjelorusija je ipak ispod Norveške i Islanda. Imaju dva iskusna pivota, te peti, šest mladih igrača koji su odlični šuteri. Sigurno su momčad koja može iznenaditi”, napomenuo je izbornik.

Desni vanjski reprezentacije iskusni Marko Kopljar kaže da nisu u perfektnom stanju, ali ističe da će dati sve od sebe da nešto naprave na Prvenstvu.

“Prošla je ta utakmica sa Slovenijom i nadam se da ćemo se u potpunosti oporaviti. Sada se pripremamo za utakmicu protiv Bjelorusije. Očekuje nas još jedan trening, zatim putovanje i trening u Poljskoj. Nismo u perfektnom stanju i nije onako kako želimo da bude, ali ozljede su sastavni dio sporta. Dat ćemo sve od sebe na Prvenstvu. Imamo nekoliko novih igrača i sigurno je da će biti oscilacija, ali nadam se velikoj podršci javnosti. Idemo pokušati nešto napraviti”, izjavio je Kopljar

Hrvatsku će na EP predstavljati vratari Mirko Alilović (Veszprem), Ivan Stevanović (PPD Zagreb), krilni igrači Manuel Štrlek (Kielce), Antonijo Kovačević (PPD Zagreb), Ivan Čupić (Kielce)  i Zlatko Horvat (PPD Zagreb), pivoti Ilija Brozović (HSV), Krešimir Kozina (Flensburg), Marino Marić (Melsungen), te vanjski igrači Marko Kopljar (Barcelona), Luka Šebetić (PPD Zagreb), Domagoj Duvnjak (Kiel), Igor Karačić (Vardar), Luka Cindrić (Vardar), Marko Mamić (Dunquerqe), Ivan Slišković (Veszprem) i Jakov Gojun (Fuschse Berlin).

Komentiraj