Goran Stanzl/PIXSELL

Izbornik Babić objavio širi popis rukometaša za SP u Francuskoj

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić objavio je u utorak širi popis od 28 igrača na koje računa za Svjetsko prvenstvo koje će se od 11. do 29. siječnja 2017. održati u Francuskoj.

Hrvatski rukometaši prvi će dio priprema odraditi u Ivanić-Gradu od 26. do 30. prosinca, a na prvo okupljanje bit će pozvano 16 igrača, a među njima su Filip Ivić, Ivan Stevanović, Ivan Pešić, Jerko Matulić, Josip Božić-Pavletić, Manuel Štrlek, Lovro Mihić, Tin Kontrec, Marko Mamić, Stipe Mandalinić, Sandro Obranović, Lovro Jotić, Luka Cindrić, Luka Stepančić, Luka Šebetić i Šime Ivić, priopćio je Hrvatski rukometni savez.

“Pripreme za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj ćemo napraviti u dva dijela. Prvi dio je između Božića i Nove godine u Ivanić-Gradu, dok je drugi od 1. do 10. siječnja u Umagu. Na prvom dijelu priprema bit će samo određen broj igrača. Razlog tome je što igrači koji igraju u Njemačkoj zadnje utakmice imaju 27. prosinca, pa oni ne mogu biti na pripremama, te će dobiti slobodno prije nego što se priključe reprezentaciji u drugom dijelu priprema”, izjavio je izbornik Babić.

Hrvatska se nalazi u skupini C sa Njemačkom, Bjelorusijom, Mađarskom, Čileom i Saudijskom Arabijom, a četiri najbolje reprezentacije plasirat će se u osminu finala SP-a.

“Od 1. siječnja ćemo imati kompletnu momčad. U Umagu treniramo do 10. siječnja, a 11. putujemo na Svjetsko prvenstvo. U sklopu druge faze priprema odigrat ćemo i dvije pripremne utakmice, protiv Crne Gore i Tunisa u sklopu HEP Croatia Cupa koje su na rasporedu 8. i 9. siječnja. Na tim utakmicama ćemo isprobati određene taktičke stvari i pokušati se što bolje pripremiti za Prvenstvo”, kazao je Željko Babić.

Širi popis rukometaša za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj:
1. Filip Ivić – Vive Tauron Kielce
2. Ivan Stevanović – PPD Zagreb
3. Ivan Pešić – Meškov Brest
4. Mate Šunjić – Créteil
5. Moreno Car – RK Poreč
6. Zlatko Horvat – PPD Zagreb
7. Jerko Matulić – Nantes
8. Josip Božić-Pavletić – NEXE
9. Manuel Štrlek – Vive Tauron Kielce
10. Lovro Mihić – Wisla Plock
11. Valentino Ravnić – RK Umag
12. Marino Marić – MT Melsungen
13. Željko Musa – Magdeburg
14. Tin Kontrec – PPD Zagreb
15. Krešimir Kozina – Füsche Berlin
16. Jakov Gojun – Füsche Berlin
17. Alen Blažević – Pick Szeged
18. Marko Mamić – Dunqerke
19. Stipe Mandalinić – PPD Zagreb
20. Sandro Obranović –  Pick Szeged
21. Domagoj Duvnjak – THW Kiel
22. Igor Karačić – Vardar
23. Lovro Jotić – PPD Zagreb
24. Luka Cindrić – Vardar
25. Marko Kopljar – Veszprem
26. Luka Stepančić – Paris Saint-Germain
27. Luka Šebetić – PPD Zagreb
28. Šime Ivić –  Wisla Plock

Komentiraj