Oba predsjednička kandidata Mosta, Božo Petrov i Robert Postaj, u subotu su se, predstavljajući svoje programe na izbornom saboru Mosta, zauzeli za pluralizam, ravnomjeran razvoj Hrvatske i političko poštenje.

“Sanjam Hrvatsku u kojoj će moji sinovi od svog rada moći izgraditi dom bez kredita, u kojoj će korupcija biti sramota, a pošteni rad ponos”, poručio je Petrov  pozdravljen pljeskom oko 400 okupljenih ‘mostovaca’ koji biraju stranačko vodstvo.

Borbu protiv korupcije Petrov je izdvojio kao važan kotačić u stvaranju jake Hrvatske u kojoj, kako je naglasio, neće biti prodaje nacionalnog blaga za nekoliko postotaka.

Most će se i dalje zauzimati “za politiku čistih ruku”, a nulta stopa korupcije jedina je stopa koju Most može prihvatiti, rekao je Petrov.

“Hrvatsku moramo učiniti zemljom vladavine prava, u kojoj će mladi imati budućnost”, zaključio je Petrov.

Robert Postaj: Treba rasteretiti ‘mostovce’ koji obnašaju visoke državne dužnosti

Iako se do jučer iz stranke moglo čuti kako Božo Petrov neće imati protukandidata, ipak je pristigla još jedna kandidatura i to ona Roberta Postaja, povratnika iz Njemačke.

Postaj je u svom govoru ustvrdio da su “njegovi i Božini ciljevi isti”, no i dodao da je njegova prednost to što svu energiju može usmjeriti u ostvarivanje tih ciljeva, za razliku od Petrova koji obnaša dužnost predsjednika Sabora.

Postaj smatra da treba rasteretiti ‘mostovce’ koji obnašaju visoke dužnosti u državi i jačati ljudski potencijal u Mostu koji, po njegovoj ocjeni, dosad nije imao prikladne upravljačke procese.

“Tražim od svih ‘mostovaca’ da se više uključe i omoguće bolji protok informacija u Mostu”, zaključio je Postaj.

U Branimir Centru, gdje se održava izborni sabor stranke, traje stanka tijekom koje će članovi Mosta elektronički glasovati o predloženim kandidatima.

Uz predsjednika, biraju se i dva potpredsjednika, politički tajnik, devet članova Glavnog odbora i pet članova Nadzornog odbora.

Komentiraj