SDP bira novog predsjednika stranke i svakim danom sve je više kandidata.

Sve češće se spominje kandidatura Orsata Miljenića, a njezina se najava očekuje u sljedećih nekoliko dana. Kako doznaje Dnevnik.hr, Miljenića će podržati Siniša Hajdaš Dončić i još neka poznata SDP-ova imena.

Dio SDP-a smatra kako će Miljenić dati moderniji smjer, za razliku od Ranka Ostojića. Peđa Grbin kazao je kako u kampanji računaju na sve SDP-ovce. ‘Mi komuniciramo sa svim članovima jer su ovo takvi izbori, jedan član – jedan glas, svaki član SDP-a imat će priliku procijeniti tko je najbolji i koga vide na čelu SDP-a u idućem razdoblju’, rekao je Grbin.

Kandidaturu Tonina Picule njegovi su kolege ispočetka podržavali, poput Zlatka Komadine, no sada mu zamjeraju jer stranku misli voditi iz Bruxellesa. Zasad se na zna tko će biti dio njegovog tima, piše Dnevnik.hr. ‘Zamolit ću za suradnju i ljude koji nisu toliko poznati hrvatskoj javnosti, ali ni u okviru SDP-a, a imaju pregršt ideja’, kazao je Picula.

Kandidat Domagoj Hajduković misli da stranka mora postati uključiva. ‘Treba postati stranka na braniku ljudi koji žive od svog rada, trebamo postati uključiva stranka. SDP nije zidom ograđen od društva, trebamo uključivati druge koji nisu u stranci, sindikate, nevladine udruge’, kaže Hajduković. Uz njega su javno stali Ivan Račan i Franko Vidović.

Komentiraj