IZBORI U HDZ-U: Kovač, Brkić, Stier i Penava komentirali poraz

U nedjelju su održani unutarstranački izbori u HDZ-u. Uvjerljivo pobjedu u utrci za predsjednika stranke odnio je aktualni, i budući, predsjednika Andrej Plenković.

Poraz su komentirali iz protivničkog tima. Miro Kovač, kandidat za predsjednika stranke, kazao je kako treba uvažiti volju članstva te poručio da oni nikad nisu govorili o skretanju u desno, već o tome da HDZ mora biti “u normali”.

Na pitanje hoće li aktivno podržavati Plenkovićevu politiku koju je do sada kritizirao, poručio je da će nastaviti imati svoja razmišljanja i stavove i biti aktivni kada je riječ o budućnosti i politici HDZ-a. “Mi smo ovim svojim činom kandidatura pomogli da se u HDZ-u testira demokratičnost i prihvaćamo volju članova. Moj temeljni cilj je da jačamo HDZ i da desno od HDZ-a nema ni jedne velike demokratske legitimirane stranke, zato smo i svi skupa nastupili”, poručio je Kovač.

Dodao je da je natjecanje za uže vodstvo unutar stranke završilo te da sada svi trebaju biti zreli i pripremati se za parlamentarne izbore na konstruktivan, pozitivan i jedinstven način.

Milijan Brkić, kandidat za potpredsjednika, rekao je da se ovim izborom njihovi stavovi i mišljenja nisu promijenila. “Mi ćemo i dalje promovirati da HDZ mora biti uključiva stranka i uključiti sve potencijale unutar HDZ-a jer je neuključivanje svih potencijala i dovelo do loših rezultata na zadnjim izborima”, kazao je Brkić.

Izrazio je nadu da će novoizabrano vodstvo shvatiti da će na parlamentarnim izborima pobijediti jedino ako će okupljati i uključiti sve potencijale unutar stranke. Na pitanje što će biti ako ga Plenković marginalizira, uzvratio je da je to “jedna trajna radnja na koju je navikao”.

Davor Ivo Stier poručio je da je uvjeren da že Na pitanje što će biti ako ga Plenković marginalizira, uzvratio je da je to “jedna trajna radnja na koju je navikao”. “Naravno da imamo naša stajališta, koja su u potpunosti kompatibilna s politikom HDZ-a”, istaknuo je.

“Sada je na svima nama da radimo na okupljanju unutar HDZ-a, ali i okupljanju našeg biračkoga tijela s jednom politikom koja će dobiti većinsku potporu hrvatskoga naroda. I mi ćemo dati taj doprinos kada počne priprema za parlamentarne izbore”, poručio je Stier.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava oglasio se putem društvene mreže Facebook.

“Poštovane članice i članovi HDZ-a,

danas ste birali i odabrali vodstvo koje će voditi stranku u sljedećem razdoblju. Izbori su završili, nadam se kako će izabrano vodstvo imati dovoljno političke mudrosti i širine okupiti nas i povesti u smjeru koji će biti dobar za Hrvatsku i HDZ. Izbori su iscrpljujući, ali za ideale se uvijek isplati boriti.
Hvala vam na podršci, pobjeda u Vukovarsko srijemskoj županiji i rezultat u Vukovaru od preko 86% obvezuje me da ustrajem na svom putu.

Čestitam pobjednicima!”, napisao je Penava.

Komentiraj