IZBORI U GLINI: Koliko misle ulagati kandidati za gradonačelnika

FaH

Od troje kandidata za glinskog gradonačelnika, koji će se prijevremeno birati 20. prosinca, najviše vlastitih sredstva u kampanju kani investirati neovisna Diana Mužić, pokazuju objavljeni podaci.

 Mužić, koju je kandidirala grupa birača, objavila je u srijedu kako u kampanji planira potrošiti vlastitih 10.000 kuna.

Upola manje, to jest 5.000 kuna, kani potrošiti Stjepan Kostanjević, kandidat HDZ-ove koalicije.

Najmanje vlastitih sredstava misli ulagati Milan Davidović, kandidat HSLS/SDP-a. Planiram izdvojiti dvije tisuće kuna, rekao je Davidović u telefonskoj izjavi.

 Hoće li, i u kojoj mjeri, donatori ‘pojačati’ ulaganja tih kandidata znat će se iza subote, 12. prosinca. Zaključno s tim danom kandidati su dužni glinskom Gradskom izbornom povjerenstvu (GIP) dostaviti izvješća o donacijama i o izbornim troškovima.

Teoretski, u kampanji za čelno mjesto Gline mogla bi se ‘zavrtjeti’ poprilična sredstva jer zakon, naime, dopušta da se po kandidatu na promidžbu potroši do sto tisuća kuna. Ipak, dosadašnji lokalni izbori upućuju da će ta mogućnost ostati samo u teoriji. Glina je mali grad sa slabim gospodarstvom, a u takvim je sredinama ulaganje u izbore, u pravilu, vrlo skromno.

 Glinjani 20. prosinca prijevremeno izlaze na birališta, nakon što je u rujnu u prometnoj nesreći smrtno stradao gradonačelnik, HSLS-ovac Milan Bakšić.

Komentiraj